Вы здесь

Народний депутат Оксана Білозір

просить Генпрокуратуру з'ясувати обставини вивезення з України для всиновлення одностатевою парою, українського хлопчика

Оксана БілозірНародним депутатом України, членом Колегії ХДС Оксаною Білозір було подано депутатський запит Генеральному прокурору України Пшонці В. П. з метою з’ясування обставин вивезення з України та передачі для всиновлення гомосексуальній парі з Бельгії хлопчика, народженого громадянкою України.

Хлопчик Самуель був народжений у м. Харкові громадянкою України на замовлення гомосексуальної пари з Бельгії. Згадані іноземні громадяни звернулись до фірми-посередника, яка й організувала штучне запліднення українки генетичним матеріалом громадянина Бельгії.

У березні 2010 року ця історія набула широкого розголосу у засобах масової інформації, у зв’язку зі спробою незаконного вивезення Самуеля з України двома іноземними громадянками. Тоді прикордонникам вдалось попередити спробу незаконного вивезення.

Варто зазначити, що іноземці заплатили сурогатній матері за виношування та народження дитини 4500 доларів США, що фактично означає продаж дитини, оскільки біологічна мати за гроші виносила дитину, народила її і відразу ж від неї відмовилась.

Як зазначає пані Білозір: «Статтею 149 Кримінального кодексу України за торгівлю людьми або здійснення іншої незаконної угоди, об’єктом якої є людина, передбачено кримінальну відповідальність».

Ще більше запитань викликає подальше всиновлення хлопчика бельгійським одностатевим подружжям, оскільки відповідно до Сімейного кодексу України, дитину може усиновити тільки різностатева пара, що перебуває в офіційному шлюбі.

За інформацією ЗМІ, в лютому 2011 року, Мостиське відділення у справах дітей надало дозвіл на вивезення хлопчика за кордон.

У зв’язку з вищезазначеними обставинами Оксана Білозір звернулась до Генерального прокурора України Пшонки В.П. з проханням дати доручення щодо перевірки обставин вивезення Самуеля з України та надання дозволу на його всиновлення гомосексуальною парою.

Прес-служба Оксани Білозір