Вы здесь

Новорічне вітання

Високопреосвященнішого ФИЛИПА, архієпископа Полтавського і Миргородського

Архиепископ ФилиппДорогі браття й сестри!

Ми вступаємо у новий рік. Сповнені вражень року минулого, ми відчуваємо певний тягар минулорічних проблем. Соціально-економічна криза, суспільно-політичні суперечки часто настільки захоплювали багатьох із нас, що життя здавалося декому зовсім безрадісним. І справді: проблеми, негаразди — де ж тут привід для оптимізму? яка ж тут радість?

Та ось наближається Різдво Христове, і все голосніше лунають колядки. Є серед них і така: «Радуйся, земле, — Син Божий народився!». Справді, незалежно від земних проблем існує Радість особлива, Небесна. Її дарує нам Новонароджений Христос. Він лежить перед нашими душевними очами в убогих яслах, сповитий бідними пеленами, а над вертепом сяє особлива зоря… Іісус — Спаситель і Бог, Який настільки любить нас, що бажає прийняти на Свої безгрішні рамена весь тягар людських гріхів і звільнити нас від принизливого рабства гріху, від полону потворних пристрастей. Тому і радіє цілий світ — бо засяяла зоря нового життя. Кожна людина має відтепер свободу бути дитиною Божою, має дерзновення безбоязно відкривати серце Богові, просити Його, як люблячого Батька, про все і за все.

Ми радіємо, оскільки знову бачимо це величне свято Божої любові. І ми впевнені: Господь не полишить нас у наступному році, тільки би ми не відверталися від Його пресвятого Лиця. Знаємо: благословення Боже перебуватиме над нашим краєм і всією Україною, тільки б ми не зрікалися високого імені християнського. Віримо, що Бог дарує нам радість любові до Нього і один до одного, радість мирної праці, радість сімейного затишку, радість тихої молитви, радість терпіння, радість лагідності і миру.

Вітаючи вас, дорогі мої, із Різдвом Христовим і благословенним Новоліттям, бажаю всім завжди перебувати в Богом дарованій радості!

РАДУЙСЯ, ЗЕМЛЕ, — СИН БОЖИЙ НАРОДИВСЯ!

З любов'ю і молитвою,
+ ФИЛИП,
Архієпископ Полтавський і Миргородський