Вы здесь

Новорічне вітання

Архієпископа Полтавського і Миргородського ФИЛИПА

Коли народжується дитинка — в сім’ї свято! Це й не дивно, адже навіть у найбіднішій родині із новонародженим пов’язують якісь надії. Хлопчик, із якого виросте мужній юнак, сильний і благородний чоловік, або дівчинка, яка зросте у вродливу дівчину, люблячу і милу жінку — вони є ніби живим втіленням надії батьків.

Та коли народжується Спаситель світу, радіє вся людська сім’я, адже саме із Новонародженим пов’язані всі наші надії. Власне, Він — народжений заради нашого спасіння Ісус Христос — є нашою єдиною твердою Надією, нашим непохитним Сподіванням.

І, хоча у світі заведено, щоб дитині дарували щось у день його народження, Народжений сьогодні Сам дарує нам величні і найцінніші за все у світі дарунки.

Ісус Христос дарує нам віру, надію і любов — найбільші чесноти в житті кожного. Ісус Христос дарує нам радість життя у Церкві. Ісус Христос дарує нам причастя своїх Тіла і крові, і в цьому — вічне життя. Ісус Христос подає нам безцінні дари Святого Духа, і все, потрібне в земному житті.

А ще Ісус Христос дарує нам новий рік — «рік благості Божої», як твердить Свята Церква. Це не означає, що наступний рік має бути безпроблемним і безхмарним. Та, коли у житті присутній Бог, коли Спаситель посідає головне місце в бутті і особистості, і родини, і держави в цілому — тоді можна пережити з гідністю будь-які складнощі та проблеми. Навпаки, без Бога і найменше випробування може порушити мир у суспільстві, перетворити людину на хижого звіра.

Тож сердечно зичу вам, любі мої, завжди бути з Богом! Бажаю, щоб у кожному дні наступного року для вас був присутній Бог. Якщо буде так — це буде по-справжньому щасливий рік!

Боже благословення хай завжди перебуває з вами, любі мої!

Филип,
архієпископ Полтавський
і Миргородський