Вы здесь

Конкурс підручників та навчальних посібників з предмету «Біблійна історія та християнська етика»

Місіонерський відділ УПЦМісіонерським відділом та відділом релігійної освіти і катехізації при Священному Синоді Української Православної Церкви оголошується конкурс із підготовки комплекту підручників та навчальних посібників з культурологічного предмету духовно-морального спрямування за навчальною програмою для загальноосвітніх навчальних закладів «Біблійна історія та християнська етика».

Вказана програма рекомендована Міністерством освіти і науки України (Лист 1/11-11629 від 21 грудня 2010 року) і спрямована на формування і розвиток особистості українського громадянина на засадах християнських духовних цінностей.

З програмою «Біблійна історія та християнська етика» можна ознайомитися на офіційному сайті Відділів місіонерського та релігійної освіти і катехізації при Священному Синоді Української Православної Церкви (www.rokim.org.ua).

Запитання та пропозиції можна надсилати на електронну адресу bihe@i.ua. В ході роботи по написанню підручників та навчальних посібників ключові питання можливо узгодити із секретарем Місіонерського відділу при Священному Синоді Української Православної Церкви Іриною Петрівною Ковальчук (адреса для листування: 01015, Україна, м. Київ-15, вул. Лаврська 15, корпус 70-А, Місіонерський відділ. У Києві тел/факс : +38 044 280 48 59, E-mail: ipkov2008@i.ua, у Полтаві тел.+38 0532 59 59 91, E-mail: pravpoltava@ukr.net).

Кращий комплект підручників та навчальних посібників буде відзначений грошовою премією.

Бажаючих висловити свої пропозиції, зауваження, коментарі щодо викладання у школах культурологічного предмету духовно-морального спрямування та написання посібників для нього запрошуємо взяти участь у публічній дискусії на форумі офіційного сайту відділів місіонерського та релігійної освіти і катехізації при Священному Синоді Української Православної Церкви.

Підручники та посібники мають бути написані відповідно до навчальної програми для загальноосвітніх навчальних закладів «Біблійна історія та християнська етика» та загальних вимог Міністерства освіти і науки України і Міністерства охорони здоров'я України стосовно написання підручників та посібників для загальноосвітніх навчальних закладів. З документами, що містять вказані вимоги, можна ознайомитися на офіційному сайті Відділів місіонерського та релігійної освіти і катехізації при Священному Синоді Української Православної Церкви, а також на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки України і Міністерства охорони здоров'я України.

Вимоги до підручників:

Прес-служба Місіонерського відділу УПЦ